Així és Villány

Sóc un amant del vi. En realitat, una vegada, vaig escriure una novel·la sobre vins i, sincerament, mai abans havia sentit a parlar del vi de Villány. Això pot sonar contradictori, però no ho és. De fet, a excepció de Budapest, Hongria, tot i ser membre de la Unió Europea, és encara un territori molt desconegut per la gent del meu país.

Província de Baranya, al sud d’Hongria, en ruta cap a Villány

No obstant això, està de moda, avui en dia, passar un cap de setmana a Budapest i, per tant, hi ha diversos vols de baix cost que connecten les ciutats més importants d’Espanya amb Budapest i fins i tot amb Debrecen. Però a part de la capital hongaresa, la resta de país és una pàgina en blanc en el nostre coneixement col·lectiu. Millor així, ja que podem gaudir encara més descobrint les desconegudes regions d’aquest país sorprenent, accessible, tranquil, encara barat (per què no dir-ho), amigable en molts sentits i en cada estació de l’any .

Carrers per a vianants al centre de Pécs

Arribarem a Villány des de Keszthely, a l’extrem occidental del Llac Balaton. Van ser gairebé tres hores conduint i abans d’arribar va valer la pena fer una parada tècnica a Pécs. Pécs és una ciutat acollidora amb alguns bonics carrers amb tots els serveis i molts bars i restaurants per aprofundir en les especialitats locals. L’ambient allà és agradable. Vàrem entrar en una llibreria, m’encanten les llibreries a Hongria, a comprar un parell de còmics per practicar el meu encara pobre hongarès. A fora va començar a ploure i el temps va semblar aturar-se al llarg dels prestatges plens de llibres. Pécs no és un lloc turístic, és simplement un lloc bonic. Vam sentir que deixava de ploure i vam sortir a caçar algun lloc per seure i menjar alguna cosa, però vam ja no estàvem en horari de l’esmorzar, així que vam arribar a Villány amb fam i amb força ganes de tastar-ho tot. Allà això resulta perillós.

Széchenyi tér a Pécs

Això podem esperar de Villány

Villány és la regió vinícola més meridional de país, famosa pels seus vins negres i rosats. D’acord amb la seva ubicació geogràfica té estius calorosos amb llargs dies assolellats, seguits d’un hivern temperat i agradable. El clima és submediterrani, apte per a la producció de vins especiats aromàtics, amb cos i d’alta qualitat.

Villány
Maul Zsolt celler i restaurant

Segons investigacions arqueològiques, les tradicions vitivinícoles de la regió es remunten a l’època romana de Panonia. Segurament, la gent del poble van descobrir el potencial turístic més recentment, però han aconseguit explotar-ho d’una manera divertida i amigable, tot just vista i disponible a les regions vinícoles més turístiques d’Espanya.

Motius per anar a Villány

Es podria esperar trobar-hi tot tipus de cellers, tasts de vi, museus especialitzats i bons restaurants, però a més han creat el seu propi concepte de poble per a tast de vins. Tot i això, Villány és un veritable poble on els vilatans tenen les seves cases i els seus treballs, però passejant pels carrers principals, com a visitant benvingut però inexpert, tindreu la sensació que cada casa és un celler, i dins de cada celler hi ha un bar, i darrere de la barra, una cuina que ofereix bon menjar local i senzill a les taules, en bonics patis interns, on turistes de tota Hongria i països veïns s’uneixen per menjar, riure i tastar.

Langalló, similar al ben conegut lángos hungar

Les cases d’estil antic, unides entre si, formant carrers d’aspecte tradicional, són les parades d’un camí que el visitant estarà encantat de recórrer, esperant ansiosament aturar-se i entrar per cada porta oberta per descobrir què hi ha dins. Alguns cellers, com Bock o Gere, tenen el seu propi allotjament. I altres han obert els seus propis restaurants allà mateix. Vàrem passar la nit a Gere Diófa Panzió i realment val la pena tenir l’oportunitat de dormir en un lloc com aquest, en un allotjament pensat des de i per al vi, especialment després d’una llarga vetllada de degustació.

Cellers a Villány

Portugieser és la principal varietat de raïm a Villány, juntament amb les tres varietats tradicionals de Bordeus. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot, però també hi són presents les Zweigelt, Kadarka i Pinot Noir. D’acord amb això, els visitants poden tastar i comprar molts tipus de vi diferents, per a tots els pressupostos i preferències. Villány com a centre turístic també ofereix llocs propers adequats per a famílies, parelles, grups d’amics, motxillers i viatgers solitaris. A tothom agrada ciutat de Pécs, els banys termals a Harkány, el castell medieval a Siklós i l’església de Máriagyűd, un popular lloc de peregrinació accessible en tres hores en cotxe des de Budapest, prenent l’autopista M6 amb un cotxe de lloguer o un autobús que surt de la terminal d’autobusos de Népliget i arriba a Villány en un viatge de quatre hores des de la capital.

Egészségedre!

Dear Traveller, hope you liked the latest article from Besides the Obvious! If you would not like to miss any of our travel stories, destination ideas, vacation plans, holiday inspirations, do not forget to subscribe here!

New Jewish Cemetery of Prague & The Grave of Franz Kafka

Franz Kafka’s grave is located in the New Jewish Cemetery (Nový židovský hřbitov) in Prague. The New Jewish Cemetery is situated in the district of Žižkov. Kafka, one of the most influential writers of the 20th century, died in 1924, and his…

Where to eat Ramen in Prague?

Ramen is Japanese noodles with a broth originally from China. Their name comes from the word la mien, which is the name of a specific type of wheat noodle that is made from finely ground flour and alkaline water. The noodles should be springy…

Brno Bucket List

Nestled in the heart of the Czech Republic, Brno beckons with its rich history, vibrant culture, and a distinctive blend of old-world charm and modern dynamism. As the country’s second-largest city, Brno boasts a character all its own, captivating visitors with its…

The 10 Best Christmas Markets in Europe in 2023

Europe’s renowned Christmas markets are a cherished tradition, captivating visitors with their enchanting ambiance, festive decorations, and array of seasonal delights. From the historic streets of Strasbourg, France, to the grandeur of Vienna, Austria, these markets evoke a sense of holiday magic…

Visiting Vysehrad: Prague’s Hidden Gem of History and Beauty

Nestled along the banks of the Vltava River, Vysehrad stands as a testament to Prague’s rich and multifaceted history. Often overshadowed by its more famous counterpart, Prague Castle, this ancient fortress and historic district holds its own unique allure, captivating visitors with…

Leave a ReplyCancel reply

Exit mobile version