Ohhh!!! Napoli la meravellosa ciutat italiana, la ciutat que ens va portar un dels menjars més famosos i mundialment coneguts com és la pizza. Perquè sí, la pizza es va crear a Nàpols.

La primera pizza i la innovació mundial va ser la Pizza Margarita una pizza molt senzilla pel que podem fer ara amb la massa, tomàquet i formatge, els ingredients bases per fer una pizza. Les pizzes les coneixem com menjar brossa i amb molt de greix  però si vas a una pizzeria com Déu mana et dones compte que les pizzes bones poden ser boníssimes i saludables.

Pizza ben a prop de la Catedral, a Il Figlio del Presidente a Via Duomo

A Nàpols també es mengen espaguetis, a més que vaig poder gaudir de menjar un bon plat a una de les espagueteries més antiga de la ciutat.

La ciutat més poblada del sud d’Itàlia  també te un ídol en particular, el “Déu del futbol” Diego Armando Maradona (en la meva opinió és millor Messi, però millor allà en això millor no m’hi poso). Maradona va portar al modest equip de Nàpols a guanyar una lliga contra el insuperable A.C. Milan. Maradona és l’ídol màxim de la ciutat amb banderes, pintades a les parets i representacions seves per tota la ciutat.

Estadio San Paolo, el camp del Napoli

El barri de Spaccanapoli és per on ens vam moure principalment.

Molt a prop està la catedral Napolitana que és molt gran i molt bonica amb diferents escultures.

A Nàpols ens vam desplaçar pràcticament en tots els mitjans de transport, fins i tot amb un cremallera per pujar al castell de la ciutat. I és molt recomanable pujar, més que per entrar al castell per gaudir de les vistes des d’allà dalt. També vàrem agafar el tren per anar a Pompeia i un autobús pel Vesubi, que ja escriuré un article sobre aquests llocs ja que valen molt la pena.

Vista des de prop del castell

La veritat és que el centre antic de la ciutat no tenia res a veure amb el de la resta de ciutats europees i jo mateix ho vaig dir allà amb una frase que mai oblidaré “en esta ciudad necesitan vigilación”. Vàrem veure des de gent pentinant-se amb el retrovisor mentre anava en moto fins a qui parlava cridant tant amb el mòbil que podies saber perfectament que estaven dient amb qui fos que estiguessin parlant.

Carrers antics de Nàpols

Les cases del centre tampoc no s’assemblen gens a les d’altres ciutats ja que es veuen més gastades i velles.

Aquest viatge em porta molts bons records ja que va ser el meu primer viatge amb el meu tiet sense els meus pares i el vaig gaudir molt perquè era la primera vegada que feia una cosa així.

Dear Traveller, hope you liked the latest article from Besides the Obvious! If you would not like to miss any of our travel stories, destination ideas, vacation plans, holiday inspirations, do not forget to subscribe here!

Dresden Bucket List – A Journey Through Baroque Beauty

Nestled along the banks of the Elbe River, Dresden stands as a testament to resilience and artistic brilliance. This city in eastern Germany carries a storied past, having weathered the ravages of war only to emerge, phoenix-like, with its enchanting Baroque architecture…

A Day Trip to Bayreuth, Bavaria

Bayreuth is a town in northern Bavaria, Germany, on the Red Main river in a valley between the Franconian Jura and the Fichtelgebirge Mountains. The town’s roots date back to 1194. In the 21st century, it is the capital of Upper Franconia…

Bratislava Bucket List

Welcome to Bratislava, the charming capital city of Slovakia! Nestled along the banks of the Danube River, Bratislava is a city that seamlessly blends its rich history with modern vibrancy. Whether you’re a history buff, a foodie, an art lover, or simply…

Baeza: the olive oil capital of Andalusia

Nestled in the heart of Andalusia, Baeza stands as the undisputed olive oil capital of this sun-kissed region. With its centuries-old olive groves stretching as far as the eye can see, this charming town is a testament to the rich tradition of…

Faro – The Capital of Algarve, Portugal

Faro stands as the vibrant capital of the Algarve region, a gateway to a world of enchanting landscapes and rich cultural heritage. With its blend of historical significance and modern vibrancy, Faro offers visitors an immersive experience that captures the essence of…

5 responses to “Ohhhh Napoli”

 1. Liverpool, más que Beatles – Besides the Obvious

  […] Ohhhh Napoli […]

 2. Pilar Gomez Nebot

  Jan, m’hagradat moltíssim.
  Ets un crack escribint i un makina amb el futbol.
  Molts besets

 3. Raul

  Quin viatge més maco!!sempre quedarà el record del primer viatge “sol”!!👏👏

 4. Montse

  Jan, m’ha encantat seguir i gaudir del teu viatge. Ets un noi amb molta empenta, ganes de millora, emprenedor i no et fa por l’esforç que hagis de realitzar per a aconseguir les teves fites.
  T’encoratjo a que continuïs amb aquesta il·lusió i ganes amb les que impregnes el teu voltant.
  Segur que aconsegueixes el que desitgis i a més fent fruir als del teu voltant.
  Una forta abraçada campió!

 5. mireia garcia
  mireia garcia

  El seu primer viatge sol! Quina aventura!!! Un record per sempre.

Leave a ReplyCancel reply

Exit mobile version