Un tipus de llista molt personal de coses a fer a Varsòvia, si aneu a la ciutat.

Em va agradar anar en bicicleta per aquí, la ribera i el passeig en bici pel riu, sobretot des de Most Gdanski fins a Cud nad Wisla, i vaig fer aquest viatge incomptables vegades així que tinc records molt bonics, sobretot dels estius, que és realment molt agradable a Varsòvia. De 25 a 28 graus de temperatura durant el dia, de manera que no és molt dur, però sí molt assolellat, els dies són llargs, i la ribera del riu és plena de barres obertes durant el dia i la nit on podeu parar amb la bicicleta i fer un descans.

Warszawianka on vaig estar nedant durant anys, l’olor de la piscina i el seu món de la sauna, no super modern, realment molt clàssic i bàsic, però m’agradava l’ambient, els diversos tipus de saunes diferents, portades per la mateixa al llargs de tots aquests anys i els que vindran d’ara en endavant. Durant els hiverns polonesos, si feia un fred que lelava o volia relaxar-me, la resposta sempre era la sauna. Per descomptat, a Varsòvia hi ha saunes molt més a la moda, completament noves i, per descomptat, també vaig visitar aquests llocs (per exemple, Sante), però d’alguna manera no em vaig convertir en un membre fidel a cap altre lloc, a més de Warszawianka.

Voleibol a la platja de Monta durant els caps de setmana d’estiu. Vam jugar com a grup internacional de persones, bàsicament cada cap de setmana es presentava algú nou, i el focus no es va centrar necessàriament en el joc, sinó en la diversió. També recordo moltes sessions de voleibol de diumenge quan prenia el sol amb una cervesa a la mà i veia els altres jugant mentre intentava sobreviure des de la ressaca del dissabte a la nit. Però tot i així, l’ambient, el grup de persones internacionals, es reunia i jugaven tal com venia la cosa, era una idea súper agradable.

El jardí del terrat de la Biblioteca del carrer Droga. Sempre m’he sentit allà com si estigués a una pel·lícula. Així de bonica era la vista sobre el riu, la vegetació i petits camins per passejar, amb bancs súper simpàtics per seure a pensar en la vida, somiar, llegir o escriure, o simplement parlar amb algú.

La vista des del campanar de l’església de Santa Anna on per un mòdic preu, podeu pujar els esglaons del campanar independent de l’església. La plataforma elevada ofereix vistes panoràmiques de Varsòvia i, quan els núvols són escassos, es poden veure les ciutats més petites que hi ha més enllà de la ciutat. Crec que té la millor vista d’aquesta ciutat, molt millor, per exemple, que la del Palau de Cultura.

També tenia els meus bars i restaurants preferits, on simplement m’agradava anar, i si visiteu la ciutat, aquests llocs valen la pena: Bar de Mielzynski, que també té selecció de vins hongaresos. I aquest lloc simplement no sembla estar a Varsòvia, té un bonic jardí, una bonica vista sobre una església i d’alguna manera queda aïllat de la resta de la ciutat. I just al costat, Sakana Sushi, on hi havia un rotllo especial de sushi amb el nom de la meva amiga, i ella el demanava sempre. La Vegan Ramen Shop a l’altra banda del Wisla, Na Lato, per si durant les nits d’estiu teniu ganes de ballar fins al matí, The Alchemist, on vaig celebrar molts aniversaris … Tuk-tuk, on només he provat un sol plat i des de la primera vegada que vaig anar vaig seguir demanant el mateix, però aparentment la resta del menú també és fantàstic. Vaig fer el mateix “error” amb Thaisty, i la seva vege-miso, sé que és un handicap que tinc, però no m’importa gens, no sóc aficionada a la cuina polonesa, així que no espereu res polonès aquí de part meva. Però si voleu tastar pierogi i experimentar amb diferents sabors, només cal que aneu a Zapiecek, tenen diversos restaurants per la ciutat i realment semblen molt agradables i tradicionals. Sempre he portat aquí els meus amics i familiars quan em visitaven a Varsòvia. Però el millor pierogi que he provat aquí era evidentment fet per la mare del meu amic.

Wsciekly Pies (gos boig) a Pijalnia o a Pawilony, jajaja, heu de provar això. És un shot de vodka, amb xarop de gerds i tabasco, que realment evita que el xarop sigui massa dolç. És simplement una combinació perfecta si voleu escalfar-vos.

… i aquest còctel, basat en Calvados i combinat amb pera, fes un cop d’ull a Bar and Books 😉

… i sobretot: aquells amics amb qui he viscut totes aquestes coses.

Si voleu llegir més sobre l’experiència de marxar a un altre país.

Dear Traveller, hope you liked the latest article from Besides the Obvious! If you would not like to miss any of our travel stories, destination ideas, vacation plans, holiday inspirations, do not forget to subscribe here!

Ljubljana Bucket List – Ljubljana and Beyond: Exploring Slovenia’s Cultural Heart

Nestled between the emerald-green slopes of the Julian Alps and the serene waters of the Ljubljanica River, Ljubljana, the capital of Slovenia, is a city that effortlessly marries history with a vibrant contemporary spirit. Its picturesque Old Town, crowned by the iconic…

Maribor Bucket List – Unforgettable Experiences in Slovenia’s Vibrant City

As you traverse the cobbled streets of Maribor, you’ll uncover a tapestry of stories woven through its historic landmarks, from the iconic Lent District, home to the oldest grapevine in the world, to the medieval Maribor Castle overlooking the Drava River. This…

The 10 Best Christmas Markets in Europe in 2023

Europe’s renowned Christmas markets are a cherished tradition, captivating visitors with their enchanting ambiance, festive decorations, and array of seasonal delights. From the historic streets of Strasbourg, France, to the grandeur of Vienna, Austria, these markets evoke a sense of holiday magic…

Leave a Reply

%d